Norra sõprusmaakonna noortekoor külastas Pärnut

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra neidudekoor Vox.
Norra neidudekoor Vox. Foto: PP

Pühapäeval Pärnusse jõudnud Norra neidudekoor Vox andis Pärnumaal kaks kontserti: eile õhtul sai koorilaulu kuulata Tõstamaa mõisas, esmaspäeval rõõmustati linnaelanikke Pärnu Lastepargis.

Neidudekoor saabus Pärnu pühapäeva õhtul otse noorte tantsu- ja laulupeolt. Vaatamata tihedale esinemis- ja proovigraafikule, oli väsimuse märke tüdrukute näolt raske leida.

Lastepargis hääli lahti lauldes õhkus neist rõõmsat meelt ja teotahet. Väsimust reetis vaid kooriliikmete arvu määramisel tekkinud segadus: osa tüdrukuid pakkus, et neid on kümme, teised vaidlesid vastu, et hoopis 12. Lõpuks jõuti üksmeelele: lauljaid on kokku 11.

Laulupeost jättis tüdrukutele unustamatu mulje just publiku arvukus. Eesti laulude selgekssaaminegi polnud kerge ülesanne. Ometi tunnistasid norrakad, et raske oli vaid alguses. Eesti lauludel on nende arvates ilusad ja meeldejäävad meloodiad ning pärast neljakuist harjutamist kujunesid neil välja oma lemmikud. Ühel häälel nimetati lemmiklauluks Raivo Tammiku muusikale ja Kristi Tammiku sõnadele loodud “Öölaul”.

Koori repertuaar on mitmekesine. Sinna kuuluvad nii Norra rahvalaulud, muusikalidest tuttavad palad kui popmuusika.

Peale kontsertide tutvusid külalised Pärnu vaatamisväärsuste ja Kunstide majaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles