Sindis vahetati välja linnapea

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi uueks linnapeaks valiti endine abilinnapea Marko Šorin.
Sindi uueks linnapeaks valiti endine abilinnapea Marko Šorin. Foto: Urmas Luik

Sindi linnapeale Anu Vassvikile sai tänasel hääletusel saatuslikuks umbusalduse algatanud Kodulinn Sindi seitsmele häälele lisandunud volikogu esimehe Aleksander Kase hääl.

Kask kuulub Keskerakonda. Vassviki linnapeaks kutsunud valimisliitu Uuenev Sindi ja ühtlasti Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Birjo Piiroja jäi hääletusel erapooletuks.

Sindi linnasekretär Andres Annast sõnas, et umbusaldushääletusel olid kohal kõik 15 volikogu liiget.

Pärst 10minutilist vaheaega valiti Sindile uus linnapea. Selleks hääletuseks oli kohale jäänud kümme volinikku, sest osa lahkus. Šorin valiti salajase hääletuse tulemusel ametisse üheksa poolthäälega.

Vastavalt seadusele lõppesid Vassviki volitused tänasest päevast ja täna asus sellele kohale Šorin. Nõnda oli täna Sindil ühel päeval kaks linnapead.

Šorin oli seni Sindi abilinnapea.

Linnavalitsuse liikmed jätkavad oma ülesannete täitmist kuni uue valitsuse ametisse kinnitamiseni. Ettepaneku linnavalitsuse uue koosseisu moodustamise ja abilinnapea määramise kohta teeb volikogule kinnitamiseks uus linnapea.

Umbusalduse hääletuse eel põhjendasid umbusaldajad oma algatust ning Vassvik vastas, et jääb Pärnu Postimehes ja Sindi Sõnumites avaldatud põhjenduste juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles