Tihemetsa elanikke ähvardab kuivale jäämine

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud sajandi 70ndate algul koorilaulu saatel avatud Punapargi paisjärv ei anna praegu just palju põhjust hõisata ega laulda.
Möödunud sajandi 70ndate algul koorilaulu saatel avatud Punapargi paisjärv ei anna praegu just palju põhjust hõisata ega laulda. Foto: Ardi Truija

Tihemetsa inimeste armastatud ja ainus ujumiskoht – Punapargi paisjärv on ohus. Järve eest aastaid hoolt kandnud Saarde vald ei taha eramaal asuvat veekogu enam enda kulul korras hoida. Ent järve omanikudki pole huvitatud kulude omast taskust kinnimaksmisest.

Aastast aastasse on valla raha eest puhastatud rannaäärset võsa, niidetud kaldaäärseid, remonditud truupi ja süvendatud paisjärve põhja.

Saarde abivallavanema Andres Kuke rehkenduse kohaselt on järv viimase kaheksa aastaga neelanud umbkaudu 6000 euro jagu valla raha. “Valla ülesanne on eelkõige oma elanike heaolu ja see on Tihemetsa aleviku ainus supluskoht,” põhjendas Kukk, miks üldse vald järve hooldamise enda kanda võttis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles