Vana-Pärnu rand kõlbab taas ujumiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Pärnu ranna supluskoha kvaliteeti hinnati halvaks.
Vana-Pärnu ranna supluskoha kvaliteeti hinnati halvaks. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Terviseameti eelmisel nädalal võetud veeproov näitas, et Vana-Pärnu ranna merevesi on taas ujumiskõlblik.

Terviseameti Lääne talitus võttis 21. juulil Pärnu randadest veeproovid, mille tulemused näitasid merevee nõuetele vastavust, teatas Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna keskkonna peaspetsialist Katri Sutt.

Pärnu linnavalitsuse seirekava alusel näitas 11. juulil võetud proov ning 19. juuli kordusproov fekaalsete streptokokkide suurenenud arvukust Vana-Pärnu ranna vees.

Peale linnavalitsuse tellitud proovide võttis terviseameti Lääne talitus 21. juulil järelevalveplaani alusel kordusproovid, mis näitasid Vana-Pärnu ranna merevee väga head seisundit.

Suti sõnutsi tuleks sellegipoolest juulis-augustis soojade ilmade korral olla tähelepanelik võimaliku sinivetika ohu suhtes. Sinivetikate koloonia tunneb ära madalas ja soojas vees leiduva kollakas- või sinakasroheka värvusega õietolmu sarnase kihi järgi. Mereveel on veeõitsengu perioodil kergelt kopitanud lõhn.

Sinivetikarohkes vees suplemist tuleks vältida. Veega kokkupuute tagajärjel võivad tekkida peavalu, palavik, seedehäired ja nahalööve. Väikelastel võivad ilmneda tervisehäired juba vähese koguse mürgise vetikaveega kokkupuutel. Ohustatud on koduloomadki, kes võivad sinivetikaid sisaldavat vett juues saada mürgistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles