Lõhkenud rehv purustas liinibussi kütusepaagi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Riia maanteel lõhkus sõidu ajal lõhkenud rehv liinibussi kütusepaagi, millest voolas tänavale kümmekond liitrit kütust.
Pärnus Riia maanteel lõhkus sõidu ajal lõhkenud rehv liinibussi kütusepaagi, millest voolas tänavale kümmekond liitrit kütust. Foto: Ardi Truija

Eile õhtul lõhkes Pärnus Riia maanteel linnabussil sõidu ajal rehv, mis lõhkus rattakoopa ja kütusepaagi ning tänavale voolas kümmekond liitrit kütust. Inimesed õnnetuses viga ei saanud.

Go Bus Pärnu peainseneri Jüri Strandsoni sõnutsi lõhkes 14. liini bussil eile kella 17 paiku Riia maantee alguses sõidu ajal rehv. Suure pauguga lõhki läinud rehv vigastas rattakoobast ja  kütusepaaki, kust hakkas kütust tänavale nirisema.

Strandsoni jutu järgi jõudsid õnneks kiiresti kohale paarisaja meetri kaugusel olnud päästjad, kes panid lekkiva kütusepaagi alla anumad.

Bussifirma peainseneri sõnutsi polnud tänu päästjate kiirele reageerimisele reostus kuigi suur. „300-liitrisest paagist jõudis maha voolata umbes 10-15 liitrit kütust,“ ütles ta. „Paagis olnud kütusest oli ära kulutatud 25-30 liitrit. Paagist pumbati välja 260 liitrit kütust. Suur tänu päästjatele kiire tegutsemise eest!“

Strandsoni jutu järgi jäi buss pärast rehvi lõhkemist peaaegu kohe seisma ja kütus voolas välja mitte väga suurel teelõigul. Väljavoolanud kütus kaeti absorbendiga, koguti kokku ja koristati teelt.

Miks bussi rehv sõidu ajal lõhkes, ei osanud Strandson öelda. „Selleks oleks vaja teha ekspertiis,“ lausus ta, lisades, et kuna kahju oli väike ja inimesed viga ei saanud, ei ole kalli ekspertiisi tegemine otstarbekas.

Go Bus Pärnu linnavedude spetsialisti Marge Vilsaare sõnutsi said sõitjad teed jätkata asendusbussiga. Kui palju sõitjaid bussis oli, ei osanud Vilsaar öelda.

Remonti vajav buss peaks Strandsoni sõnutsi tagasi liinile jõudma paari-kolme päeva pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles