Päästjad said Neitsirabasse tulekahjuväljakutse

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabapõleng. Foto on illustreeriv.
Rabapõleng. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Aruvälja küla lähistel süttinud Neitsiraba lõunaosas kahtlustati esmalt suurt põlengut, öisel otsingul tulekoldeid ei leitud. Hommikul kontrolliti ala drooniga ja samuti ei tuvastatud põlengukohti.

Päästeamet sai teate tulekahjust kell 21.35, esimesena kohale jõudnud Tõstamaa meeskonna hinnangul oli tegu suure ulatusega põlenguga. Seejärel toimetati õnnetuspaigale kogu maakonna päästemasinad ja muud päästeseadmed ning telliti Raplast droon, et teha täpsem kontroll.

Enne kella 13 teatas pressiesindaja, et tööd Neitsirabas saavad lõpu. Päästjad lõpetasid ala jalgsi kontrollimise ja ka drooniga otsimine oli hoolimata termokaamerast pimedas raskendatud. Tulekoldeid selleks ajaks ei leitud. Enamik päästjad lahkus alalt, kohale jäi vaid staabimasin, mis valmistub ala hommikuseks kontrolliks ja kopterit vastu võtma.

Maastikutulekahju võimalik asukoht on Neitsiraba lõunaosas, kus kustutustöid raskendaks asjaolu, et maismaasõidukitega sinna ligi ei pääse, ühtlasi on raba väga suur. 

Ala ümbruses, sealhulgas maanteel, levis tihe suits, millest kardeti, et see võiks liikuda lähedale suvilate peale, kuid see hajus pressiesindaja sõnutsi enne siiski ära. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles