Viisnurk kasvatas jõudsalt kasumit

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö Viisnurga ehitusmaterjalide divisioni Pärnu vabrikus.
Töö Viisnurga ehitusmaterjalide divisioni Pärnu vabrikus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mööbli ja puitkiudplaatide tootja AS Viisnurk kasvatas teises kvartalis kasumit esimese kvartaliga võrreldes 2,6 korda, teatas ettevõte.

Viisnurga tänavuse teise kvartali müügitulu kasvas möödunud aasta teise kvartaliga võrreldes 34% ja oli 4,3 miljonit eurot, kontserni puhaskasum kasvas 38% 197 000 eurolt 271 000 euroni.

Selle aasta esimese kvartaliga on Viisnurga käive jäänud peaaegu samaks, kasum on aga kasvanud 2,6 korda. „Kasumi kasvu võib pidada igati korralikuks, sest juunikuus osteti Püssis asuv kiudplaadivabrik ja tehti sellega seoses 38 000 eurot käivitamiseelseid kulutusi,“ märkis Viisnurga juhatuse esimees Andres Kivistik.

Segmentide lõikes kasvas eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes enim, 51%, ehitusmaterjalide müük, samas kui mööbli jaemüük Skano ketis kasvas 20% ja mööblivabriku müük 17%.

Hoolimata müügikasvust, tootis Skano kett kokku 39 000 eurot kahjumit. Kahjumi põhjusteks on nõrk nõudlus Lätis ja Ukraina grivna kursi nõrgenemine. Mööblivabrik tootis 189 000 eurot ning ehitusmaterjalide division 142 000 eurot kasumit.

Mai lõpus omandas Viisnurk enampakkumisel nelja miljoni euro eest Püssis asuva kiudplaadivabriku, mille sisseseade ja ehituse kogumaksumus oli ligi 14,7 miljonit eurot.

Kivistiku sõnul tehti juuli lõpus tehase esimene proovikäivitamine ja täisvõimsuse saavutamine on plaanitud hilissügiseks. Uue vabriku tootmismaht on ligikaudu võrdne Pärnu vabriku kiudplaadiliiniga ja esialgsete hinnangute kohaselt ulatub kiudplaatide tootmismaht kuni 70 000 kuupmeetrini ning müügikäive seitsme-kaheksa miljoni euroni aastas.

Püssi tehase augusti tootmismahuks prognoosib ettevõte 1500 kuupmeetrit kiudplaati, mis on tellimustega kaetud.

Pärast Püssi tehase käivitamist muutub naturaalsete puitkiudplaatide tootmine kontserni suurimaks tegevusharuks. „Sellega seoses plaanime sügiseks luua uue strateegia, et jõulisemalt tegutseda roheliste ehitusmaterjalide turul ning pakkuda naturaalseid ja energiatõhusaid lahendusi,“ ütles Kivistik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles