Järvesalu jätkab Estonia juhina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu
Vello Järvesalu Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnus asuva Taastusravikeskuse Estonia juhtimist jätkab Vello Järvesalu, keda politsei ja prokuratuur kahtlustavad ettevõtte vara omastamises.

"Nõukogu otsustas viia läbi ettevõttes erikontrolli, mis peab selgitama politsei esitatud kahtlustusi. Nõukogu arutas, kas on asjaolusid, mis välistaksid Järvesalu jätkamise, kuna ta võiks kahjustada Estonia huvisid ja neid asjaolusid ei olnud," ütles Taastusravikeskuse Estonia nõukogu esimees Ahti Kõo.

Tema sõnul on politsei tutvustanud ettevõtte nõukogule Järvesalule esitatud kahtlustuste fakte, mida tuleb kontrollida ja tõendada.

"Me uurime, kas erikontroll ettevõttes on üldse võimalik. Kas politsei lubab äravõetud dokumentidega tutvuda? Kui see on võimalik, siis leiame sõltumatu audiitori," sõnas Kõo.

Nõukogu esimehe sõnul on tekkinud olukord, kus politsei on esitanud ettevõtte juhile kahtlustuse, mida Järvesalu ise eitab. "Nõukogu ei saa võtta endale sellises olukorras kohtuniku rolli, aga kui audiitori kontrolli tulemusena leiavad need kahtlustused tõendamist, siis peab Järvesalu lahkuma. Ma sain aru, et seda meelt on ka teised nõukogu liikmed," rääkis Kõo.

Ta lisas, et nõukogu ei otsustanud neil põhjustel ka võimaliku tsiviilhagi esitamist ettevõtte juhi vastu.

Taastusravikeskuse Estonia nõukogu on viieliikmeline.

Eelmisel nädalal esitas prokuratuur Estonia juhile Vello Järvesalule täpsustatud kahtlustuse ettevõtte varade suures ulatuses omistamises. Pärnu Postimehe väitel pannakse Järvesalule süüks vähemalt 600 000 krooni omastamist, Estonia juht on kahtlustust eitanud ja väidab, et ei saa sellest aru.

Politsei pidas Järvesalu kaheks päevaks kinni oktoobris. Järvesalu on ka Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles