Lottemaa ehitus pole veel alanud

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda. Foto: Urmas Luik

Lottemaa rajamiseks Tahkuranna valda on olemas nii plaan A kui plaan B. Esimene neist tähendab, et teemapark valmib tuleval aastal, teine aga, et aasta hiljem.

Sihtasutuse Leiutajateküla juhatuse liige Ivari Niinemäe sõnas, et niikaua kui pole muud infot, tegutsetakse selle nimel, et teostuks plaan A.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) lõplik rahastamisotsus ei ole veel tulnud, kuna käib hangete ettevalmistamine ja kooskõlastamine. EASi veebruarikuine positiivne otsus tugines eelprojektile, misjärel tuli esitada detailne põhiprojekt.

“Loodame kõige paremat ja seni pole põhjust teisiti arvata. Kuna see on nii unikaalne projekt, vaatavad kõik neid asju praegu heas mõttes väga täpselt üle,” kostis Niinemäe.

Eile hommikul oli Pärnu maavanema kabinetis Lottemaa-teemaline nõupidamine, kus arutluse all teemapargi liikluskorralduse ja tee küsimus.

Maavanem Andres Metsoja sõnutsi arutati seda, kuidas ja mis lõigu eest keegi vastutab. Maanteeameti kanda jääb Via Balticalt kiirendus- ja aeglustusrajaga peale- ja mahasõitude ning tee ehitus kuni parklani. Valla ülesanne on maanteelt parklani viiv munitsipaaltee, kus tee laiendamiseks on vaja maad juurde saada.

Maavanem möönis, et kuna munitsipaalteeäärse maa omanik soovib maa eest üle mõistuse kõrget hinda, otsiti lahendit, kuidas edasi minna. “Püüame vältida sundvõõrandamise temaatikat, kuna see võib väga kaua aega võtta, ja kaalusime muid alternatiive,” rääkis Metsoja.

Jäi kokkulepe, et maaküsimusega tegeleb omavalitsus edasi ja projekteerimisega töötab sihtasutus kooskõlastatult maanteeametiga.

Maavanema kinnitust mööda on saavutatud maanteeametiga kokkulepe, et amet on valmis kandma tee-ehituskulud, kuid selleks peab Tahkuranna vald andma munitsipaaltee koos vajaliku lisamaaga neile tasuta üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles