Koidula kooli direktorid said seinale

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos Koidula kooli endiste direktoritega on pildile jäänud praegune direktor Rein Eglon.
Koos Koidula kooli endiste direktoritega on pildile jäänud praegune direktor Rein Eglon. Foto: Henn Soodla

Täna hommikul juhatas Koidula gümnaasium 19. detsembril tähistatava kooli aupäeva ürituste jada sisse kooli nelja endise direktori portree piduliku avamisega.

„Otsustasime, et paneme välja need, kes on jätnud jälje kooli ajalukku,” põhjendas valikut kooli õppealajuhataja Maia Erm. „Johann Eschstamm (1918 – 1922) oleks võinud ka olla, aga meil pole temast head pilti. Teised on poliitikatuultest direktoritoolile puhutud õnnetukesed.”

Georg Kööseli (direktor 1922 – 1940), Jüri Ermi (1944 – 1953), Linda Sooviku (1953 – 1969 ja Armas Kuldsepa (1969 – 1980) portreede juures asjakohase sõnavõtuga esinenud kooli praegune direktor Rein Eglon tõdes, et hea mõte jäänukski heaks mõtteks, poleks selle teostamiseks abikätt ulatanud kooli vilistlane Meelis Milder.

„Suuresti oleme nende tööde eest tänu võlgu 1976. aasta vilistlasele Meelis Milderile, kes annetas küllalt suure summa selleks, et kooli ajalugu leiaks väärikat kajastamist,” ütles Eglon. „Endiste koolijuhtide pildid on väga hea väljund.”

Kunas ta lisab kooli fuajeesse üles saanud portreedele viienda, 1980. aastast kooli juhtiva Rein Egloni pildi, ei osanud portreede autor Vello Paluoja öelda.

„Eks siis teen, kui tellitakse,” märkis kunstnik. „Muidugi oleks seda ühe soojaga hea teha.

Nelja täna hommikul avat portree maalimisega tegi Paluoja hakatust kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles