Taastusravikeskuse Estonia kontrolli teeb senine audiitor

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskuse Estonia sisekontrolli viib läbi senine audiitor.
Taastusravikeskuse Estonia sisekontrolli viib läbi senine audiitor. Foto: Urmas Luik

Taastusravikeskuse Estonia nõukogu enamus otsustas eile, et ettevõtte sisese kontrolli viib läbi senine audiitor.

"Enamus nõukogust leidis, et jätkame ettevõtte juhile Vello Järvesalule esitatud kahtlustuste kontrollimist senise audiitoriga," ütles Estonia nõukogu esimees Ahti Kõo BNSile.

Tema sõnul keskendub audiitor raamatupidamisdokumentidele ja arvetele, mis võivad olla seotud Järvesalule esitatud kahtlustustega.

"Audiitor kontrollib konkreetselt neid fakte, millest politsei on nõukogu informeerinud," sõnas Kõo.

Politsei ja Lääne ringkonnaprokuatuur on nõus väljastama Estonia taastusravikeskuse nõukogule koopiad dokumentidest, mille kaitsepolitsei uurijad ettevõtte juhile Järvesalule kahtlustust esitades ära võtsid.

Möödunud nädalal otsustas taastusravila nõukogu, et kuni politsei esitatud kahtlustuste tõestamiseni jätkab ettevõtte juhtimist Järvesalu. "Nõukogu arutas, kas on asjaolusid, mis välistaksid Järvesalu jätkamise, kuna ta võiks kahjustada Estonia huvisid, ja neid asjaolusid ei olnud," ütles Kõo möödunud nädalal.

Nõukogu esimehe sõnul on tekkinud olukord, kus politsei on esitanud ettevõtte juhile kahtlustuse, mida Järvesalu ise eitab. "Nõukogu ei saa võtta endale sellises olukorras kohtuniku rolli, aga kui audiitori kontrolli tulemusena leiavad need kahtlustused tõendamist, siis peab Järvesalu lahkuma," rääkis Kõo.

Detsembri alguses esitas prokuratuur Estonia juhile Vello Järvesalule täpsustatud kahtlustuse ettevõtte varade suures ulatuses omastamises. Pärnu Postimehe väitel pannakse Järvesalule süüks vähemalt 600.000 krooni omastamist, Estonia juht on kahtlustust eitanud ja väidab, et ei saa sellest aru.

Politsei pidas Järvesalu kaheks päevaks kinni oktoobris. Järvesalu on ka Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles