Noored otsivad põnevust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtlusnädal jätkub täna Pärnus mitme üritusega, neist huvilisterohkeim on ideekonkurss “… et suvepealinnas oleks alati põnev”, mille Port Arturi kaubanduskeskuses korraldab Pärnumaa majandusõppe ainesektsioon.

Mõttekonkursil Port Artur 2s tutvustavad ennelõunal oma töid “Tuleviku tegijad”, võistlus toimub kolmes vanuserühmas. Koolinoored esitlevad enda koostatud ideekavandeid ja nende järgi valmistatud makette ja mudeleid, leidmaks Pärnus kui suvepealinnas aasta ringi põnevat tegevust.

Pärnumaa majandusõppe ainesektsiooni esimees Mari Suurväli märkis, et þürii hindab uudsust, originaalsust, väljapanekut ja selle esitlust. Kokkuvõtted selguvad kell pool kaks pärastlõunal.

Hommikupoolikul otsivad Eesti kaubandus-tööstuskoja korraldataval tavakohasel ärihommikusöögil Scandic Rannahotellis tegevettevõtjad vastust küsimusele, kuidas oleks võimalik Pärnumaal jõukamalt elada. Suunda aitab leida arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna.

Pärnu keskraamatukogu suures ja väikeses saalis toimub täna kolm seminari, neist esimene teemal “Lihtsad lahendused alustavale ettevõttele”. Selle arupidamise korraldab OÜ Dorival Group. Arutletakse, mis saab siis, kui firma on juba loodud, miks arve on ettevõtte visiitkaart, kõneldakse ettevõtluskultuurist ja suhtlemisest klientidega, riigiti erinevatest äri- ja kultuuritavadest.

Päev läheb keskraamatukogu saalis edasi MTÜ Lääne-Eesti Turismi, SA Pärnumaa Turismi ja Pärnu linnavalitsuse koostööseminariga “Regionaalne tootearendus Rootsi turule”. Samal ajal räägitakse väikeses saalis linnavalitsuse egiidi all teemal “Teenindus- ja müügikultuur ei ole müsteerium”.

Naisettevõtjad saavad aga pärastlõunal kokku öölokaalis Kassa, kus meelelahutamise asemel vaetakse päevakajalisi majandusteemasid. Ettevõtlusnädalatele Pärnus tavaks saanud ettevõtteid juhtivate naiste omavahelist arupidamist veavad ettevõtlus- ja arenduskeskus ja Europe Directi Pärnumaa infopunkt.

Pärnu noorte infopunkt viib noored külastama kodulinna ettevõtteid, Tartu ülikooli Pärnu kolleþis avab taas ukse ettevõtlus- ja turismikool ning tudengid saavad kuulata vabaaine loengut “Tudengifirma – ideest teostuseni” esimesel teemaseminaril.

Homme pärastlõunal selguvad Pärnumaa kutsehariduskeskuses selle aasta parimad ettevõtted ja ettevõtjad, kellele toimub sellekohane tunnustusüritus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles