Taluturg läheb talvepuhkusele

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimub Pärnus Steineri aias taas taluturg, mis korraldajate hinnangul märgib taluturu edenemise ühe etapi otsasaamist.

„Oleme jõudnud kolmanda hooaja lõpuni ja arvan, et meil pole veel ühtegi taluturgu olnud nii tiheda programmiga, kui tuleb seekord,” tõdes Ulla Lehtsaar turu korraldamise põhiraskust vedavast mittetulundusühingust Loomulikult. „Kui kava kokku panin, oli tunne, et seekordne turg on kulminatsioon, mille järel on õige aeg teha paus ja minna talvepuhkusele.”

Eks pisukest puhkust õigusta seegi, et kui veel aasta eest väideti taluturgu otsivat oma kohta, siis nüüd, kuus turukorda hiljem, on see koht leitud.

„Sain ühe inimese käest riielda, et miks ta ei saa iga nädal nii head süüa. Miks ta peab pikalt ootama, et saaks head kaupa osta,” naeris Lehtsaar. „Aga ei saa nii, et täna panen sildi välja ja homme on mul plats rahvast täis – ei ole nii. See on koostöö tulemus, mille tekkimiseks on vaja aega.”

Maarja-Magdaleena gildist taluturgu korraldada aitav Herdis Elmend nentis, et peale tervisliku toidu kaubeldakse laupäeval Steineri aias ja gildimajaski sootuks muu, elamise tarvis ehk isegi tähtsamaga.

„Minule on taluturg ammu enamat kui koht, kust saab talukaupa,” sõnas Elmend. „Ta on osa eluviisist; koht, kuhu tulen maitsma ja kus saan peale hea maitse midagi kõrvale, midagi silmale; kus lapsed saavad mängida, mina saan sõbraga juttu ajada; kus saab nii ihutoidust kui vaimutoitu.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles