Pärnumaalt läks aega teenima 94 noormeest

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnumaalt astus eelmisel nädalal ajateenistusse 94 noormeest, kes hakkavad teenima logistika-, suurtüki- ja Viru jalaväepataljonis.

Kaitseressursside ameti avalike suhete nõuniku Ele Rõigase teatel alustas eelmisel nädalal Eestis ajateenistuskohustuse täitmist 1262 noormeest, kellest 321 avaldasid soovi vabatahtlikult ajateenistusse asuda.

Kokku on 2011. aastal asunud ajateenistuskohustust täitma 3304 kutsealust.

“Kaitseressursside ametil on hea meel tõdeda, et toetus ajateenistusele on endiselt kõrge ning seda näitab ka 2011. aastal ajateenistusse mitteilmujate osa jäämine samale tasemele viimaste aastatega,” sõnas Rõigas.

Möödunud nädalal ei tulnud Pärnumaal ajateenistusse kutsututest kohale kolm noormeest.

Rõigas ütles, et kõigi ajateenistusse ilmumata jätnute suhtes algatab kaitseressursside amet väärteomenetluse, mille käigus selgitatakse välja teenistuse eiramise põhjused. “Kui menetluse käigus selgub, et ajateenistusse jäeti ilmumata põhjuseta, karistatakse kutsealuseid väärteomenetluse käigus kuni 1200eurose rahatrahvi või arestiga,” selgitas Rõigas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles