Uuenenud bussiliini käivitamisel tõrkus piletisüsteem

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liini 40 buss. Foto on illustreeriv.
Liini 40 buss. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Täna Sindi linna ja Sauga alevit ühendavate linnalähiliinide 40 ja 57 liitmisel esines tõrkeid piletisüsteemi töös. Sõitjadki vajavad busside uue sõidugraafikuga harjumist.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuki sõnutsi toimus liinimuudatus suurte viperusteta, välja arvata tänane hommik, kui busside elektrooniline piletisüsteem ei käivitunud. „Piletisüsteem sai tööle kella 10ks,” ütles Kärpuk.

Ühistranspordikeskuse juhataja sõnade järgi pole liinimuudatus kõigi sõitjateni jõudnud ja busside uus sõidugraafik vajab harjumist sagedastelgi kasutajatel.

„Tagasisidet suurematest probleemidest pole meieni jõudnud,” märkis ta. „Iga uus asi tahab harjumist. Loodan, et septembriks, kui lõpevad suvepuhkused ja lapsed kooli lähevad, on inimesed muudatusega juba kohanenud.”

Linnalähiliine teenindava transpordifirma ATKO Grupp Pärnu osakonna juhataja Kalvi Murro ütles, et temani pole bussijuhtidelt liinimuutuse kohta tagasisidet veel jõudnud, sest hommikul tööle asunud sohvrid pole tööpäeva veel lõpetanud.

„Suurematest probleemidest pole ma kuulnud,” ütles Murro. „Kindlasti vajavad sõitjad muudatusega harjumiseks aega.”

Pärnu linna ja lähiliinide sõiduplaanis ühendati tänasest liinid 40 ja 57. Uus liin kannab numbrit 40. Muudatuse raames tihendati liini nr 40 graafikut ja pikendati marsruuti Saugani.

Kui seni oli liini 40 (Pärnu–Sindi) lõpp-peatus Tallinna maanteel ja bussid keerasid ümber noorteväljakul, siis tänasest sõidab buss mööda Tallinna maanteed Sauga alevikuni ja paljudel ringidel Sauga koolini.

Liinil 40 suureneb busside liikumissagedus nii, et iga päev hakkab buss sõitma 20minutilise vahega, vaid varahommikul ja hilisõhtul on intervall pikem. Tipptundidel on busside intervallid veel ­lühemad.

Muudatuse tõttu suleti liin nr 11.

Täpsemat infot uuenenud bussigraafiku ja marsruutide kohta leiab internetist aadressil Peatus.ee, Pärnumaa ühistranspordikeskuse koduleheküljelt Pytk.ee ja bussipeatustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles