30kraadine merevesi pettis rahva randa   (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S-i juhtimiskeskuse spetsialist sisestas kodulehele, kust uudisteportaalid andmeid vaatavad, kogemata vale numbri, sealt see 30kraadine merevesi tekkiski.
G4S-i juhtimiskeskuse spetsialist sisestas kodulehele, kust uudisteportaalid andmeid vaatavad, kogemata vale numbri, sealt see 30kraadine merevesi tekkiski. Foto: Erakogu

Pärast ilmateate vaatamist tormas nii mõnigi teisipäeval Pärnu randa lubatud 30kraadisesse merevette mõnulema. Siiski, kuigi uudisteportaalid näitasid üle mõistuse sooja vett, oli reaalsus kümne kraadi võrra karastavam.

G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja selgitas, et vetelpäästjad mõõtsid Pärnu rannas tol päeval küll õigesti veetemperatuuri ja rannas oli üleval õige näit, kuid juhtimiskeskuse spetsialist sisestas kodulehele, kust uudisteportaalid andmeid vaatavad, kogemata vale numbri. “Tegemist oli inimliku eksitusega. Palume vabandust, et meie kodulehele vale temperatuuri näit sattus,” lausus Raja.

Kuuldavasti olla inimesed lausa Tallinnast suvepealinna ennast selleks ajaks suplema sättinud. Samuti Pärnu Postimehe fotograaf Mailiis Ollino märkis, et tormas ujuma, kui nägi, et vesi nii soe on. “Eespool oli tõesti soe, kuid pärast teist madalikku tekkis tunne, nagu ujuks jääsupis,” ütles ta.

Tegelik veetemperatuur oli G4S-i andmetel tol päeval Pärnu rannas 20 kraadi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles