Pärnu mõtleb tasuta sõidu laiendamisele (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnõu kohaselt saaksid Pärnu linnabussides tasuta sõita kuni 19aastased ning 65aastased ja vanemad inimesed
Eelnõu kohaselt saaksid Pärnu linnabussides tasuta sõita kuni 19aastased ning 65aastased ja vanemad inimesed Foto: Mailiis Ollino

Keskerakond esitas Pärnu linnavolikogule eelnõu, mille jõustumisel laieneb tasuta sõidu õigus Pärnu ühistranspordis oluliselt.

Eelnõu kohaselt saaksid Pärnu linnabussides tasuta sõita kuni 19aastased ning 65aastased ja vanemad inimesed rahvastikuregistri andmetest sõltumata. Praegu peab selleks olema linna registreeritud elanik.

Samuti võidakse sõidusoodustusi andma hakata üliõpilastele, pensionäridele ja puuduva töövõimega isikutele.

Eile pidi Pärnu linnavalitsus andma Keskerakonna eelnõule oma hinnangu, kuid võttis selle päevakorrapunkti arutelust maha.

“Puhttehnilisel põhjusel,” kommenteeris Pärnu abilinnapea Marko Šorin. “Osa linnavalitsuse liikmeid on alles puhkusel ja nii otsustasime nad enne arvamuse avaldamist ära oodata. Kujundame arvamuse tuleval nädalal.”

Linnavalitsuselt arvamuse saanud määruse eelnõu hakkab volikogu arutama oma 6. septembri korralisel istungil.

Volikogu kehtestas juulis Pärnu linnaliinide sõidupiletite hinnad ja sõidusoodustused, mis eelnõu autorite hinnangul ei arvestanud koalitsioonilepingus kehtestatud nõuet muuta Pärnu ja selle osavaldade elanikele linnabussipilet odavamaks.

Määruse seletuskirjas on öeldud, et muudatus parandaks “mittesoodustatud isikutest õpilaste, üliõpilaste, pensionäride, puuduva töövõime ja puuetega inimeste olukorda”, kellele kerkis juuni lõpus tehtud otsusega bussipileti hind mitu korda.

“Pärnu linnavolikogu 21. juuni 2018 määrus tõstis kõnealuste inimeste pileti hinda kuni 4,9 korda, mis on lubamatu, kuna tegemist on vähekindlustatud gruppidega,” seisab ­kirjas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles