Pärnu müüb linna turvakaamerad üheeurose hinnasildiga (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera. Foto on illustreeriv.
Turvakaamera. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas anda kaheksa linnas töötavat avalikku valvekaamerat politseile, et korravalvurid neid paremini kasutada saaksid.

Seni kuulusid valvekaamerad linnale, mis neid aeg-ajalt uuendas. Kaamerapilti jälgis politsei, seadmeid hooldas turvafirma G4S, mis ühtlasi tagas andmeside kaamerate ja politsei juhtimiskeskuse vahel.

Linnavalitsus leidis, et omavalitsus ei peaks politseid aitama asju ostes, vaid raha andes. Kaamerate linnale kuulumine tekitas bürokraatlikke takistusi, linnaametnikud pole turvaspetsialistid. Seetõttu lepiti kokku, et raad annab kaamerad koos nende hooldusrahaga politseile, mis süsteemi üle vaatab ja uuendab.

Päris tasuta politseile kaameraid siiski ei loovutata, sest ametiasutused ei või asju kinkida. Linnavalitsus määras kaamerate maksumuseks kaheksa eurot koos käibemaksuga, see teeb ühe kaamera hinnaks euro.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles