Tallinna toidumessil peetud konkursi „Parim koolisöökla“ finaali võitis Vääna mõisakool, kellele tõid võidu värskekapsa-hakklihasupp, kamakreem ning räimepannkook köögiviljadega. Pärnumaalt osales finaalis Häädemeeste keskkool.
Häädemeeste kool pääses parima koolisöökla konkursil finaali
Finaalis osalenud seitsme kooli kokad pidid 2 tunni ja 20 minuti jooksul valmistama kolm rooga: tavapärase koolilõuna ehk supi ja magustoidu, mida reaalselt koolis pakutakse, ja uuendusliku kala-köögiviljaroa omal valikul.
Toiduasjatundjatest koosnev žürii hindas kokkade professionaalsust, hügieeninõuete täitmist, toiduvalmistamise protsessi, roogade välimust, maitset ja serveerimise temperatuuri, samuti roogade omavahelist sobivust ning toitainelist koostist. Kala-köögiviljaroa juures jälgiti ka innovaatilisust, võimalikku populaarsust õpilaste seas ja roa reaalse valmistamise võimalust koolisöökla tingimustes.
Žürii esimehe, restorani C'est La Vie peakokk Vello Kivibergi sõnul oli võistlus pingeline ja tasavägine. „Finaalikohta olid kõik road väärt. Parima supi tegid Vääna mõisakooli kokad, parim magustoit oli Tabasalu ühisgümnaasiumi ahjus küpsetatud õunad meekastmega. Uuendusliku roa eest sai kõrgeimad punktid Valga põhikooli lõhe-köögivilja vormiroog.“
Konkursile registreerus sel aastal kokku 22 kooli. Pärnumaalt lõid võistlusel kaasa veel Tõstamaa keskkool ja Paikuse põhikool.
Tervise arengu instituut valis parimat koolisööklat juba kuuendat korda. Konkursi eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ja selle valmistajatele ning tunnustada parimaid. Omavahel mõõtu võttes ja häid kogemusi jagades paranevad toitlustajate professionaalsus ja koolitoidu kvaliteet ning tõuseb selle populaarsus õpilaste seas.