Pärnu bänd märatses ja märgas voodit

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DefRage’i agent Alo Puusepp viskas “Reporteri” kaamera ees rahulolevalt näppu.
DefRage’i agent Alo Puusepp viskas “Reporteri” kaamera ees rahulolevalt näppu. Foto: Kanal 2, Reporter

Viimsis asuva puhkemaja omaniku teatel käitusid tema juures pidutsenud Pärnu bändi DefRage liikmed nagu sead, muusikud peavad süüdistusi aga ülepingutatuks.

“Nad on ajukääbikud, absurdsed vennad!” kirus Uno Allmäe eile hommikul Pärnu rokkpundi Def-Rage liikmeid, kes reede öösel tema Viimsis asuvas puhkemajas märatsesid.

Ei jõudnud kahju üles lugeda

Kanal 2 uudistemagasin “Reporter” näitas laupäeval Tallinna külje all asuvat puhkemaja, milles olid pidutsenud DefRage’i liikmed. Puhkemaja põrand kleepus alkoholist, tualeti põrand ei näinud kõige värskem välja ja majas oli märatsetud. Ansambli liikmed olid “Reporteri” külaskäigu ajal alles alkoholijoobes ja käitusid üleolevalt. Kohale kutsuti politsei, kes võttis muusikute andmed.

Allmäe kinnitusel ei jõudnud aga kogu meeste tekitatud kahju teleriekraanile.

“Nad olid lilled pottidest välja tõstnud, kapiuksed eest ära võtnud, rõdulauad lahti peksnud,” loetles Allmäe. “Kui “Reporter” ära läks, avastasin, et üks voodi oli täis kustud! Nad olid nagu põrsad! Isegi saapajäljed olid padja peal.”

Omanik pani muusikutele veel süüks, et nood olid loopinud rõdult valimatult asju naabri hoovi, lõhkunud saunas kerise ja tualetis loputuskasti. Maha kallatud alkoholist oli aga puhkemaja põrandaparkett pundunud.

Kokku leidis omanik laupäeval puhkemajast kuus liitrist viinapudelit.

“Ma ei kujutanud ette, et Eesti mehed võivad niimoodi käituda!” jätkas Allmäe. “Tunnevad, et on nii kuulsad, et võivad teha, mis tahavad. Minu arust on nad ikka natuke nikastanud.”

Pidu sai alguse reede õhtul, kui esmalt ilmunud puhkemajja kolm bändiliiget, kes avaldasid soovi pidada seal sünnipäeva ja vaadata Eesti-Iirimaa jalgpallikohtumist.

Hiljem seltskond suurenes ja Allmäe teada pidutsenud puhkemajas lõpuks kuus meest ja kolm neidu. Kära läks aga nii suureks, et omanik pidi minema seltskonda kella kolme ajal öösel keelama, et nood vaiksemalt oleksid ega naabreid häiriks.

Lõhkumisjäljed avastas Allmäe laupäeva hommikul. Et muusikud üleolevalt käitusid, kutsus ta asja jäädvustama “Reporteri”.

“Öömaja eest maksid nad 95 eurot ja hommikul leppisime kokku, et tekitatud kahju eest annavad sada eurot lisaks, kuigi see jama maksab vähemalt 500 eurot,” ütles Allmäe.

Et pärnakatest lahti saada, sõidutas Allmäe nad Meriväljale, kus organiseeriti seltskonnale kained autojuhid, kes nad Pärnusse tõid.

Asi ei olegi nii hull

DefRage’i pressiesindaja Arvi Tamme sõnade järgi on Viimsis juhtunu ammu ära klaaritud ja puhkemaja omanik vehib rusikatega pärast lahingut.

“Läksime sinna Eesti ühe tuntud ühiskonnategelase sünnipäevale,” kõlas Tamme versioon juhtunust. “Peol olid sünnipäevalaps, bänd ja teisedki inimesed. Pidutsesime ja vaatasime jalgpalli. Aga et Eesti sai pähe, hakati seal natuke laamendama. Pink oli ümber läinud ja laud katki.”

Tamme kinnitusel leppisid nad hommikul Allmäega kokku, et maksavad lõhutud asjade eest sada eurot, ja sellega lugesid pärnakad asja lahendatuks. “Ma ei tea, miks ta üldse “Reporteri” sinna kutsus,” lisas Tamm. “Igatahes rääkis ta “Reporterile” hoopis muud juttu kui varem meile.”

Voodimärgamise kohta kostis Tamm, et kuuleb sellest esimest korda ajakirjanikult, puhkemaja omanik ei rääkinud sellest meestele midagi. “Võib-olla ta mõtleb veel midagi välja,” oli Tamm irooniline.

DefRage’i pressiesindaja arvates näitab kogu lugu hoopis eestlaste kadedust.

“Inimesed on kadedad, et oleme nelja aastaga nii kaugele jõudnud,” ütles Tamm. “Loomulikult oleme vigu teinud, kuid oleme neist õppinud. Meil on endiselt plaan minna jaanuaris Euroopa tuurile ja seda me ka teeme.”

DefRage on viimasel ajal kogunud tuntust sellega, et bändi liikmed müüvad kaubanduskeskuste parklates plaate, kogudes enda sõnade järgi nii raha tuuriks.

Pärast uudise levikut lõid inimesed suhtluskeskkonnas Face-book kaks sarnase nimega kommuuni “Defrage Dislike”, millest ühega oli eile pärastlõunaks liitunud üle 130 ja teisega 6 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles