Mobiilsed kiiruskaamerad jõuavad peagi teede äärde

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne kiiruskaamera.
Mobiilne kiiruskaamera. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus saatis tänasel istungil riigikokku 2018. aasta riigieelarve muudatused, millega politsei- ja piirivalveamet saab juba tänavu raha mobiilsete kiiruskaamerate soetamiseks.

Teisaldatavad kiiruskaamerad hangitakse kõikidesse prefektuuridesse ja Eesti teedele jõuavad need uue aasta alguses.

Siseminister Andres Anvelti sõnutsi on liikluses hukkunute arv viimase kuue aasta suurim ja selle põhjus peitub tavaliselt kas suures kiiruses, alkoholis või aina rohkem nutiseadme näppimises ehk nutijoobes.

“Me peame väga kiirelt ja jõuliselt olukorra paremaks saama. Võrreldes varasemate aastatega on kasvanud just kõrvalteedel hukkunute arv, magistraalidel on kiiruskaamerate asukohad autojuhtidel juba pähe kulunud. Mobiilsed kiiruskaamerad toimivad täpselt nagu statsionaarsed, rikkumine läheb automaatselt menetluskeskusesse vormistamiseks, kuid uued kaamerad hakkavad asukohta vahetama mitu korda päevas, seda nii vastavalt õnnetuste statistikale kui ka liiklejate tähelepanekutele,” ütles siseminister.

Tänavu on liikluses hukkunud juba 56 inimest, mullu samal ajal oli see arv 34. Liiklusväärtegusid registreeriti 9223, mida on 16 protsenti rohkem kui läinud aastal. Kasvas nii kiiruseületamiste kui joobes juhtimiste ja eriti palju kõrvaltegevuse avastamise hulk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles