Hoolekande­asutused vajavad vabatahtlikke

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste hooldekodu elanikud.
Tammiste hooldekodu elanikud. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakond on üks kuuest, kus sotsiaalministeerium proovib suurendada vabatahtlike panust hoolekandeasutustes, milles viibijad vajavad enim oskuslikku suhtlemist ja tähelepanu.

Liikumise Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas rääkis, et Kodukant võitis sotsiaalministeeriumi hanke vabatahtlike kaasamismudeli ­väljatöötamiseks ja katsetamiseks ja augusti keskel sõlmisid pooled sellekohase lepingu.

“Teeme ettevalmistusi, sealhulgas korraldame maakondades septembris seminarid koostööpartneritele. Oktoobris hakkame vabatahtlikke värbama, novembri alguses toimuvad koolitused ja seejärel asuvad vabatahtlikud tööle,” kirjeldas Paas.

Pärnus toimub vabatahtlike hoolekandesse kaasamise seminar homme kunagise maavalit­suse saalis, üks esinejaid-praktikuid on Tammiste hooldekodu juhataja Riido Villup.

Katsemaakonnad on peale Pärnu Võru, Põlva, Harju, Lääne-Viru ja Hiiumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles