Puuahi takistas restorani avamist

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranis Umberto asub puiduküttel pitsaahi.
Restoranis Umberto asub puiduküttel pitsaahi. Foto: Lilli Tölp

Pärnu Port Artur 2 neljandal korrusel suvel uksed avama pidanud restorani Umberto pääsesid külastajad alles hiljuti. Viivituse põhjus peitus ehitusmuredes.

“Eks me püüdnud avada suvel, aga ehitus ei läinud plaanipäraselt,” rääkis toidukoha tegevjuht Ene Hälinen. Raskusi põhjustas puiduküttel pitsaahi.

Kui selgus, et suvel ei saa uksi lahti teha, võeti uus suund. Oluliseks ei peetud kuupäeva, vaid seda, et restoran õnnestuks väga hästi avada: personal oleks olemas ja koolitatud, toorained leitud. Hälineni sõnutsi leiti nii kööki kui saali töötajad oodatust kergemini. Peakokk on Evari Tšetsin.

Roogade valmistamiseks kasutatakse Umbertos nii kohalikku kui ka välismaalt toodud toitu. Näiteks tuuakse mereannid kahel korral nädalas Vahemere äärest Saksamaa tarnijate kaudu Pärnu. “Üllataval kombel polnud mereandide siiasaamine nii hull, kui arvati,” märkis tegevjuht.

Restoran Umberto kuulub ettevõttele Arturi Köögid OÜ, millele kuuluvad Port Artur 2 kaubamajas söögisaal Portaal, Cafe Piano ja Portaal Pontšik.

Arturi Köögid OÜ

Asutatud novembris 2009
Omanik: Rumer Arendus OÜ
Juhatuse liikmed ja tegelikud kasusaajad: Kaido Kruusoja ja Viljo Vetik
Müügitulu: 921 753 eurot
Kahjum: 1711 eurot
Töötajaid: 35
Allikas: Creditinfo

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles