Prügifirma viib õigesti pakitud aia- ja haljastusjäätmed tasuta ära

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aia- ja haljastusjäätmed tuleb pakkida biolagunevatesse kottidesse.
Aia- ja haljastusjäätmed tuleb pakkida biolagunevatesse kottidesse. Foto: Urmas Luik

Käes on kuldne sügis ja lehtede langemise aeg. Pärnu linnavalitsus tuletab meelde, et puudelt langenud lehed ja muud aiajäätmed veab tasuta ära AS Ragn-Sells.

Samal ajal on oluline teada, et tasuta vedu toimub vaid juhul, kui kogutud materjal on pandud konteinerisse või biolagunevatesse kilekottidesse. Tavalistesse kottidesse pandud aia- ja haljastusjäätmeid minema ei viida.

„Lehti võib samuti ise kompostida või koguda tühja konteinerisse ja seejärel veo tellida. Kindlasti ei tohiks aiajäätmed olla segamini muude olmejäätmetega,“ selgitas keskkonna ja heakorra peaspetsialist Marve Virunurm.

„Jäätmete veo soovist tuleb Ragn-Sellsi eraldi teatada, vastasel juhul vedu ei toimu,“ rõhutas Virunurm.

Pärast tellimuse esitamist teatab Ragn-Sells päeva, millal vedu toimub. Soovitav on panna kotid veopäeval jäätmeveokile võimalikult ligipääsetavasse kohta.

Linnavalitsuse teatel saab kõnealust teenust kasutada üksnes Pärnu linna kui asustusüksuse territooriumil.

Soovi korral on aias tekkinud biolagunevaid jäätmeid võimalik ise OÜ Paikre prügila kompostimisplatsile viia. Puuoksi, võsa ja muid puidujäätmeid võetakse vastu tasu eest aasta läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles