Vaadake, millised Pärnu söögikohad pääsesid Eesti tipprestoranide edetabelisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannahotelli restoran tõusis Eesti tipprestoranide edetabelis auväärsele üheksandale kohale.
Pärnu Rannahotelli restoran tõusis Eesti tipprestoranide edetabelis auväärsele üheksandale kohale. Foto: Mailiis Ollino

Eile Tallinnas Baltimaade söögi- ja joogimaailma aasta tippsündmusel “Flavours, Ideas, Experiences” selgusid Eesti parimad restoranid, Pärnu söögikohtadest said parima hinnangu Rannahotelli ja Raimondi restoran.

Põhjamaade restoranide teejuhi White Guide koostatud Eesti restoranide esi-30s asub Rannahotelli restorani auväärsel üheksandal kohal ja 29. positsioonilt leiab samuti Pärnu rannas tegutseva restorani Raimond.

Pärnu Rannahotelli restorani peakokk Herkki Ruubel oli ühtlasi üks Eesti parima desserdi autori nominentidest.

“Üle ootuste hästi läks! Desserti me küll ei võitnud, aga Rannahotelli restoran on Eestis üheksas ja Baltikumis 12. kohal. Eelmisel aastal olime Baltikumis veel 23. kohal. See on meeletu hüpe,” avaldas Ruubel rahulolu.

Peakoka selgituse kohaselt on restoranid jagatud nelja gruppi: head ja väga head restoranid, meistriklass ja rahvusvaheline meistriklass. „Meie saavutasime meistriklassi restorani tiitli ka,” lisas Ruubel.

„Pidu enam ei käi, kuid see kestis hommikuni välja. Emotsioonid on ülevad, päris seda ei oodanud. Lootsime muidugi. Seal keesid ikka emotsioonid korralikult üle,” rääkis Ruubel.

Suure hüppe on teinud ka restoran Raimond, kes eelmisel aastal edetabelis numbrilisele kohale ei pääsenud. "Võiks öelda, et jäime rahule," kommenteeris restorani peakokk Marko Lumera tagasihoidlikult. "Me teame millest need asjad tekivad, miks me ei ole edetabelis kõrgemal," seletas Lumera ning just nende asjaolude parandamisega tegeletakse.

Riigi 100 tipprestorani sekka on mahtunud üheksa Pärnu söögikohta: peale Rannahotelli restorani ja Raimondi leiab sellest edetabelist Hea Maa, Mahediku, Mon Ami, Pärnu Kalamajaka kohviku, Supelsaksad, Villa Wesseti, restorani Noot ja Vehverments Bar & Tostadase.

Eesti restoranide tipp-30

1. Noa Chef’s Hall
2. Ö
3. 180 Degrees by Matthias Diether
4. Juur
5. Ore
6. Alexander
7. Tchaikovsky
8. Art Priori
9. Rannahotelli restoran
10. Horisont Restaurant & Bar
11. Noa
12. Ribe
13. Põhjaka mõis
14. Leib
15. Mon Repos’ peakoka korrus
16. Tabac
17. GMP Pühajärve restoran
18. Hõlm
19. Parrot MiniBar
20. Mantel ja Korsten
21. Cru
22. Härg
23. Moon
24. Ruhe
25. Farm
26. Sfäär Resto
27. Paju Villa
28. Tuljak
29. Raimond
30. Koma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles