Lihula vajab inimkuudi asemele bussijaama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna valla arendusjuht Margus Källe näitab kohta Tallinna maantee ääres, kuhu on plaanitud Lihula bussijaam.
Lääneranna valla arendusjuht Margus Källe näitab kohta Tallinna maantee ääres, kuhu on plaanitud Lihula bussijaam. Foto: Urmas Luik

Lääneranna vallakeskuses, üle 1200 elanikuga Lihula peatänava ääres on peaaegu kohakuti kaks ootekoda, millest ühe asemele plaanib vallavalitsus korralikku bussijaama sooja ooteruumi, WC ja rattahoidlaga, kuid mõttele sättis tõkkepuu ette muinsuskaitse. Kavandatav bussiootekoda ega tasku tüüplahendus ei sobivat ajalooliste hoonete vahele ja tekkivat keskkonda risustav linnaruum.

Praegused bussiootekojad linna peatänava ääres on nagu klaasist inimkuudid, mille katuse alla mahub pingile paar-kolm toetajat ja ülejäänud seisavad eesseina puudumise tõttu ilma meelevallas. Kui kellelgi peaks pika sõidu eel tekkima vajadus kasutada kohta, kus keisergi jalgsi käib, tuleb tal loota poe- või kohvikupidaja mõistvusele. Avalikku WCd ajaloolises linnas ei ole.

“See on linna keskkoht, siin on bussipeatus olnud väga pikka aega,” selgitab Lääneranna vallavalitsuse arendusjuht Margus Källe ja viitab rohtunud platsile, mille keskel troonib punane hüdrant nagu maa seest väljakasvanud seen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles