Sauga külade elanikest osales e-hääletusel veerand

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne hääletust toimus kaks külade üleminekule pühendatud infopäeva.
Enne hääletust toimus kaks külade üleminekule pühendatud infopäeva. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sauga aleviku, Tammiste, Eametsa, Kilksama, Nurme, Kiisa ja Vainu küla elanikud said kolm ööpäeva avaldada veebikeskkonnas Volis.ee arvamust, kas minna üle Pärnu linna koosseisu.

Esmaspäeval alanud ja eile lõppenud elektroonilisel hääletusel osales 784 inimest 3164st, kes rahvastikuregistri andmetel elab neis seitsmes linnalähedases asulas. Osalusprotsendiks teeb see 24,8.

Kas elanikud otsustavad Tori valla või Pärnu linna kasuks, selgub pühapäeva õhtul, kui kokku on loetud küsitluspunktides antud hääled. Enne seda e-hääletuse tulemust ei avalikustata.

Hääletuspunkte on pühapäeval avatud kaks. Sauga teenuskeskuses ehk varasemas vallamajas saavad arvamust avaldada Sauga aleviku, Eametsa, Kilksama ja Nurme küla elanikud. Tammiste lasteaeda on oodatud seisukohta avaldama Tammiste, Kiisa ja Vainu küla elanikud. Hääle saavad anda vähemalt 16aastased elanikud ja kaasas peab olema kehtiv isikut tõendav dokument.

Tori vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Katariina Vaabel täiendas, et kui isiku tervislik seisund või muu oluline põhjus takistab küsitluskohta minekut, on võimalus küsitluskast koju tellida. Soov tuleb esitada vallasekretärile pühapäeval kella 15ks telefonil 5884 3905.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles