Suurematel teedel tõuseb talihoolduse tase

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine tee.
Talvine tee. Foto: Urmas Luik

Oktoobri viimasel laupäeval maha tulnud selle sügistalve esimene lumi pani Pärnumaa teehooldajad proovile. Hommikul alanud lumesadu ei tahtnud kuidagi lõppeda ja libedaks muutunud teedel juhtus sel päeval kümneid plekimõlkimisi ja teelt väljasõite.

Olukord oli koguni nii tõsine, et maanteeamet, teehooldajad ja politsei pidasid nõu raskete ilmaolude väljakuulutamiseks. Suur osa sel päeval liikluskeerisesse sukeldunutest sõitis suverehvidega ja temperatuur püsis nulli ümber. See aga on libeduse ja rataste alt õhku paiskuva soolamärja pilve tõttu vähenenud nähtavuse tõttu liiklusohutuse mõistes üks halvemaid kombinatsioone.

Ehkki teehooldajad olid lumesajuks varakult valmis ja alustasid libedustõrjega juba eelmisel ööl, said suuremad teed puhtaks alles õhtuks ja väiksematel teedel jätkus tööd järgmiselgi päeval.

Kui esimene lumi sulas kiiresti, siis ega tali taevasse jää ja prognoosi kohaselt avanevad taevaluugid uue lumelaariga tuleval nädalal.

Nii teehooldajad kui maanteeamet kinnitavad, et talve tulekuks on nad igati valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles