Pärnakas seljatas linnavalitsuse, aga tolku sest pole

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainsa vastutulekuna asendas Pärnu linnavalitsus peatumise keelumärgi parkimist keelavaga, et ­Taimi Vahenurm ega tema naabrid liikluseeskirju ei rikuks, kui värava avamiseks auto korraks keset kitsast teed seisma jätavad.
Ainsa vastutulekuna asendas Pärnu linnavalitsus peatumise keelumärgi parkimist keelavaga, et ­Taimi Vahenurm ega tema naabrid liikluseeskirju ei rikuks, kui värava avamiseks auto korraks keset kitsast teed seisma jätavad. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus Väike-Kuke tänavas elav Taimi Vahenurm pöördus õiguskantsleri poole viimases hädas, kuna pääseb pärast kergtee ehitamist ja autoliikluse ühesuunaliseks muutmist masinaga vaevaliselt koduhoovi, aga tänaval ei tohi enam parkida. Tagantjärele arvab ta, et piisanuks, kui kergliiklustee tema maja ees 100meetrisel lõigul jäänuks niisama lai kui ülejäänud Väike-Kuke tänava osas, kus jäeti ruumi nii ühel pool tänavat parkimiseks kui möödasõitmiseks. “Kõik oleks olnud lahendatud. Inimesega ei arvestata absoluutselt,” on Vahenurm nõutu, miks temalt ega naabritelt arvamust ei küsitud ega isegi teavitatud eesootavast muutusest.

Õiguskantsleri hinnangul ei saa ignoreerida neid inimesi, kelle harjumuspärast elukorraldust uus tee või muu rajatis otseselt mõjutama hakkab. Ent linnavalitsus ei pea kaasamist mõistlikuks isegi pärast juulis saadud õiguskantsleri märgukirja, et senist praktikat tuleb muuta.

Lugu algas tänavu kevadel, kui Vahenurm sai peagi jõustuvatest uutest reeglitest teetöölistelt juhuslikult teada.

Liikluskorralduse muutuse tagajärjel peab Vahenurm praegu väikese sõiduautoga koduhoovi pääsemiseks paar–kolm korda edasi-tagasi manööverdama, enne kui mahub väravast sisse keerama. “Just ajasin autot sisse, minu taga oli neli autot selle ajaga,” kõneles ta. Suurem küttepuude auto ei keera välja. Vahenurm muretseb, kuhu ehitusprahi konteiner panna, kui katusevahetuseks läheb. Läinud suvel lükkus juba remont teetöö tõttu edasi, ent katus laseb läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles