Pärnu muutub maaelu edendajate sihtkohaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas jõuavad Euroopa maaelu edendajad maailma kultuuripärandi nimekirja kantud Kihnu, mille värvikus avaldub maalilaagris valminud töödes.
Muu hulgas jõuavad Euroopa maaelu edendajad maailma kultuuripärandi nimekirja kantud Kihnu, mille värvikus avaldub maalilaagris valminud töödes. Foto: Urmas Luik

Pärnu kui kuurortlinna sümboli – vana mudaravila eest algab paari­kümne riigi lipu lehvides rongkäik, mille pea suundub sealt üle 300 erikeelse liikmega konverentsihotelli Strand. Avasõnad ütleb Eesti Vabariigi president, küla­lisi tervitab peaminister ja seejärel Pärnu linnapea.

Nii algab Euroopa suurima maaeluvõrgustiku LINC (Leader Inspired Net­work Community) ehk maakeeles ­Euroopa konverents, mis ühendab kogemuste vahetamise spordiürituste ja kulinaarsete oskuste näitamisega. Juubelihõngulise, 10. suurürituse ettevalmistus on alanud, sest aeg lendab ja 10. september pole varsti enam mägede taga. Mis ja kuidas, selgitasid Pärnu lahe partnerluskogu juhatuse esimees Mikk Pikkmets ja tegevjuht Mercedes Merimaa ning rohelise jõemaa koostöö­kogu juhatuse esimees Kalev Kaljuste ja tegevjuht Aino Viinapuu. Nende kahe mittetulundusühingu vahel poolitatud Pärnumaal edenevadki ettevõtmised, mis toetuvad Euroopa Komisjoni algatusele tugevdada maapiirkondade konkurentsivõimet.

Euroopa suurima maaeluvõrgustiku juubelikonverentsi õnnestumisele aitavad kaasa Läänemaa Kodukant ja Mulgimaa arenduskoda, sest külaliste õppereisid viivad Pärnu-, Lääne- ja Viljandimaale. Üleeuroopalisele üritusele panevad õla alla Eesti Leaderi liit, põllumajandusuuringute keskuse maaelu võrgustiku osakond, maaeluministeerium ja Pärnu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles