Vingugaasi täis korterist leiti surnud naine

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Pärnus Jannseni tänaval hukkus vingugaasi mürgistusse eakas naine.

Pärnu Jannseni tänavalt teatati täna kell 14.26 häirekeskusele, et esimese korruse korter on vingu täis ning päästjaid vajatakse olukorda kontrollima. 

Enne päästjaid kohal olnud kiirabibrigaad tuvastas tõenäoliselt vingugaasi mürgistusse surnud 76 aastase naise. Vingugaas oli imbunud korterisse ahjusiibri liiga varajasest sulgemisest, mille tõttu näitas päästjate gaasidetektor sündmuskohal vingugaasi näiduks 110 ppm ( keskmine näit on 30 ppm).  

Korteris puudus vingugaasiandur. Kohale jõudnud naabrid ja omaksed olid teinud lahti ahju siibri ja ukse ning aknad. Päästjad ventileerisid maja kõik korterid ja kontrollisid üle vingugaasiandurid.

Vingugaasianduri paigaldamine on kohustuslik kõikidesse eluruumidesse, milles asub korstnaga ühendatud gaasiseade eelmise aasta algusest, kuid mõistlik on vastav andur paigaldada kõikidesse eluruumidesse, kus asub näiteks puuküttel toimiv ahi, kamin või pliit. 

Kiirabi tuvastab iga kuu mitmeid kordi juhtumeid, kus ahiküttega majades või korterites on vingugaasi kontsentratsioon lubatust kõrgem. 

Seetõttu soovitab päästeamet paigaldada vingugaasianduri kõikidesse eluruumidesse kus asub tahkekütteseade. Lisaks vingugaasianduri paigaldamisele tuleb ahju korrektselt kütta. Tuleohutuse tagamiseks tuleb hoiduda ülekütmisest ja kütteseadme siibrit ei tohi liiga vara sulgeda. Vara suletud siibri tõttu tuppa imbuv nähtamatu ja lõhnatu ülimürgine vingugaas on tappev ja seda saab avastada ainult vinguanduri abil. Suitsuandur vingugaasile ei reageeri. Vingugaasiandur annab häirega märku kohe, kui vingugaasi kontsentratsioon õhus jõuab inimese tervist ohustavale tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles