Politseinik hoiatab Facebooki grupi eest, mis kubiseb ropendavate ja räuskavate noorukite etteastetest (2)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupil on üle 60 000 liikme, paljud neist lapsed.
Grupil on üle 60 000 liikme, paljud neist lapsed. Foto: Erakogu

Otse-eetris alkoholi ja narkootikumide tarvitamine, ropendamine ja alastivõtmine – kompott kõigest sellest ja rohkemastki on avalikult kättesaadav üle 64 000 liikmega Facebooki grupis “Eestlaste kolmnurk”. Paljud, kes seal videoid jälgivad, aga ka postitavad, on alaealised. Politseinik Maarja Punak kutsub lapsevanemaid rohkem oma laste tegemiste vastu internetis huvi tundma.

“Kui sinu alla 14aastane laps on selle rohkem kui 64 000 liikmega grupi liige ning sa ei tea, kes on Jaanus või Kidra, vii end kurssi,” kirjutab Punak Facebooki seinal.

Politseinik toonitab, et lapsevanema roll noore inimese kujunemisel on oluline ja grupis käsitletavad teemad võiks kodus jutuks võtta ja pakkuda välja veebikeskkondi või tegevust, mis noore arengut toetavad,

“Keskkond, milles noor viibib, mõjutab teda igal juhul. Ka siis, kui ta ise ei postita ega kommenteeri,” märkis Punak. Lisades, et “Eestlaste kolmnurgas” leidub palju heatahtlikke naljahambaid, kuid ka neid, kes 12–13aastaselt otsivad suhet, kes tarbivad otse-eetris alkoholi ja postitavad alasti inimestest pilte. Rääkimata rahaküsimisest, pääsemaks ligi kaadreile, kus väidetavalt näidatakse seksimist kunstvagiinaga.

Punak tänab kõiki, kes on andnud märku selle grupi ebasobivatest kommentaaridest või videotest. “See info on meile oluline, et saaksime vajadusel sekkuda või hiljem seadusrikkujale selgitada, mis konkreestel juhul valesti läks,” võttis Punak postituse kokku.

Veebikonstaabel Andero Sepa sõnul edastatakse probleemsed videod noorsoopolitseinikele, kes seadust rikkuvate noortega edasi tegelevad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles