Utria dessandi võitja: Pilgutades ei tahtnud silmad enam lahti tulla (1)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Noormets ja Kristo Sinivee.
Henri Noormets ja Kristo Sinivee. Foto: Karri Kaas

80 kilomeetrit suuskadel keset Ida-Virumaa metsi ja lagendikke. 36 tundi puhkuseta talvises Eesti looduses. Kaitseliidu Pärnumaa maleva Vändra rühma mehed vahetasid Utria dessandi militaarvõistlusel raskusi trotsides mulluse teise koha võidu vastu.

“Mina olin järjest magamata 65 tundi järjest, see tahtis mind muidugi teisel ööl täitsa maha murda, nii et pilgutades ei tahtnud silmad enam lahti tulla ja kohe hakkas unenägu jooksma,” meenutas võiduka meeskonna liige Kristo Sinivee. Ta lisas, et unega võidelda oli raske, aga sedalaadi võistlused panevadki kõige paremini proovile otsustusvõime ja füüsilise vastupidavuse stressiolukorras.

Utria dessant algas neljapäeva õhtul, kui mandaadi saamiseks kogunesid võistkonnad Jõhvi kaitseliidu Alutaguse maleva ruumidesse. Seal anti kätte stardimaterjal ja -numbrid: saatuse tahtel pidid vändralased 30 meeskonna hulgast rajale minema teisena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles