Riigikohus ei võtnud Marge Arumäe kaebust menetlusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Arumäe Pärnu maakohtu saalis.
Marge Arumäe Pärnu maakohtu saalis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Riigikohus otsustas looma julmas kohtlemises süüdistatava Marge Arumäe kaitsja määruskaebust menetlusse mitte võtta.

Tallinna ringkonnakohus tühistas oktoobris oma otsusega koera hooletusse jätnud Marge Arumäe õigeksmõistmise Pärnu maakohtus kriminaalmenetlusseaduse olulise rikkumise tõttu ja saatis süüasja Pärnu maakohtule uueks arutamiseks teises kohtukoosseisus.

Ringkonnakohus leidis, et maakohtu varasem otsus, millega Marge Arumäe mõisteti õigeks looma piinamises, ei olnud piisavalt motiveeritud.

Ringkonnakohus märkis, et maakohtu varasem otsus rajanes vaid süüdistatava ütlustele ja tema ütlusi toetavatele tõenditele. Samas ei olnud maakohtu otsusest väljaloetav, miks kohus ei pidanud süüdistust toetavaid tõendeid usaldusväärseks.

Marge Arumäe süüasi jõudis Tallinna ringkonnakohtusse pärast seda, kui prokurör Küllike Kask esitas apellatsiooni Pärnu maakohtus maikuus tehtud otsusele, milles looma julmas kohtlemises süüdistatud Arumäe õigeks mõisteti.

Arumäe kaitsja Owe Ladva esitas novembri alguses ringkonnakohtu otsuse kohta määruskaebuse riigikohtule, kuid kõrgema otsustas eile seda menetlusse mitte võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles