Maaliinide bussihanke vaidlus viis ühistranspordikeskuse kohtusse

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Hansa Bussiliinid
AS Hansa Bussiliinid Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimees kirjutas jaanuari alguses, et maakonna bussiliinide suurhanke tulemus vaidlustati osaliselt, mistõttu moodsad bussid jõuavad Põhja liinigruppi ilmselt viibimisega. Riigihangete vaidlustuskomisjon (VAKO) otsustas vaide küll rahuldamata jätta, kuid AS Hansa Bussiliinid pöördus oma ­õiguste kaitseks viimasel minutil kohtusse.

Suurimat, Põhja liinigruppi teenindava ettevõtte leidmise üle puhkes vaidlus möödunud aasta lõpul, sest madalaima hinnaga pakkumine seniselt vedajalt Hansa Bussiliinidelt ei ­sobinud hanget korraldanud MTÜ Pärnu­maa Ühistranspordikeskusele (PÜTK) ja võitjaks kuulutati hinna poolest järgmise pakkumise teinud AS Sebe.

Hansa Bussiliinide arvestamata jätmise põhjus oli PÜTKi väitel segadus pakkumishinna arvutuskäigus. Teiseks polnud selge, kas Hansa Bussiliinide esitatud busside soetamise eelleping kehtib just nende busside kohta, mille ettevõte lubas pakkumises kasutusele võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles