Pärnu peakokk pakub presidendi vastuvõtul kiiksuga ampse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani Umberto peakokk Evari Tšetsin pakub presidendi vastuvõtul suupisteid, milles staari rolli täidavad umbrohud.
Restorani Umberto peakokk Evari Tšetsin pakub presidendi vastuvõtul suupisteid, milles staari rolli täidavad umbrohud. Foto: Urmas Luik

Kui Pärnus südalinna restorani Umberto peakokk Evari Tšetsin hiljuti presidendi kantselei peakoka kokku kutsutud tähtsa žürii ette astus, oli tal südames värin sees, sest riigi ühe suurejoonelisema peo, presidendi vastuvõtu tarbeks välja mõeldud hõrgutised kukkusid välja üpris omanäolised.

“Mul oli natuke hirm, et kui viin žüriile veidi teistmoodi suupisted, siis millist kriitikat sealt tulla võib,” meenutas mullu Pärnumaa maitsete aasta üritustel omapärase kulinaarse loominguga silma jäänud köögirüütel. 

Presidendi vastuvõtul tänavu hõrke suupisteid pakkuvate kokkade hulka valitud pärnumaalane, kes otsustas traditsiooniliste toorainete sekka segada kamaluga umbrohte, pälvis žüriilt julge valiku eest hoopis tunnustuse.

“Kui ma nende pilke nägin, sain aru, et mu kartused olid asjatud,” ütles Tšetsin, kelle ampsudest leiab nii hapendatud karulauku, mesiputke, kikkaputke tolmu kui nurmenukkegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles