Pärnus saadeti õpilased kollatõve tõttu vaheajale

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolikas kätepesu aitab kollatõbe vältida.
Hoolikas kätepesu aitab kollatõbe vältida. Foto: Sille Annuk / Postimees

Läinud nädalal haigestus Pärnumaa kutsehariduskeskuse üks õpilane A-viirushepatiiti, mis on ainuke Pärnu linnaga seotud haigusjuht, ning temaga kokku puutunud kaasõpilased saadeti erakorraliselt koolivaheajale.

Pärnumaal kokku on sel aastal registreeritud neli haigusjuhtu, neist kaks eelmisel nädalal.

Terviseameti Lääne talituse epidemioloogia juhtivspetsialisti Maia Kööseli teatel haigestus kutsehariduskeskuse õpilane eelmise nädala kolmapäeval ja viidi haiglaravile laupäeval.

Kutsehariduskeskuse direktori Riina Müürsepa sõnutsi on haigestunud teise kursuse õpilasega otseselt kokku puutunud õppegrupp lubatud praeguseks erakorraliselt koolivaheajale.

Õpilasi on teavitatud võimalusest lasta end A-viirushepatiidi vastu vaktsineerida. Seni rohkem haigusjuhte koolis avastatud pole.

Läinud nädalal lisandus Eestis 12 A-viirushepatiidi juhtu, neist 10 olid seotud Viljandimaaga: kaheksa juhtu kinnitati Viljandimaal, üks Raplamaal ja üks Valgamaal. Lisaks registreeriti kaks haigestumist Pärnumaal, kus seos Viljandiga puudus.

Kokku on aasta algusest registreeritud Eestis 136 A-viirushepatiidi haigusjuhtu.

Kööseli sõnutsi on neljast Pärnumaa haigusjuhtumist kolm avastatud Sindis. Siia hulka on arvestatud eelmisel nädalal haigestunud kutsehariduskeskuse õpilase haigusjuht, kuna tema elukohaks on Sindi. Üks haigusjuht on tuvastatud Vändras.

Terviseamet tuletab meelde, et A-viirushepatiit ehk kollatõbi on nakkushaigus, mis levib peamiselt olmelisel teel, kas saastunud käte, toiduainete või pindade kaudu. Haiguse peiteperiood kestab 15–50, keskmiselt kuni 30 päeva. Kliinilisteks nähtudeks on väsimus, palavik, kõhuvalu ja oksendamine, nahk võib muutuda kollakaks ja sügelevaks, uriin tumedaks ja väljaheide heledaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles