Jahtklubis peetakse Kihnu Jõnnu sünnipäeva

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval möödub 163 aastat Eesti ühe legendaarsema meresõitja Kihnu Jõnnu sünnist. Pärnu Rotary klubi ootab sel puhul kõiki linlasi jahtklubisse Jõnnu kuju juurde küünlaid süütama.

Ürituse eestvedaja Jüri Feofanov märkis, et rotarid üritavad panna aluse uuele traditsioonile, millega meenutada igal sügisel kuulsat meresõitjat.

“Et avasime tänavu 14. mail jahtklubi juures Kihnu Jõnnu kuju, oleks ilus selle juures ka tema sünniaastapäeva tähistada,” märkis Feofanov. “Kutsume kõiki pärnakaid üles tooma laupäeval kuju juurde küünlaid.”

Kell 20 algaval üritusel esitab meremeestelaule Olavi Kõrre. Heliseb ka sadamakell, mis muistsel ajal tähendas, et kella tõmmanud meremees teeb külalistele napsi välja.

Kihnu Jõnn ehk Enn Uuetoa sündis Kihnus 3. detsembril 1848. aastal. Kartmatu meremehena kuulus kapten hukkus tormisel merel 19. novembril 1913, kui sõitis oma viimase laeva Rock Cityga Taani rannikul madalikule ja laev põhja läks. Koos Jõnnuga hukkus seitse meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles