/nginx/o/2019/03/21/11883375t1hce60.jpg)
Paastukuu tuul on nii vinge, et surub mütsi tugevamini pähe ja kindad kätte, kuid ilmast hoolimata avavad maalt linna sõitnud väiketootjad oma kaubabusside tagaluugid, tõstavad välja lauad-riiulid, täidavad need kiiresti kastide, purkide, karpidega ja jäävad ostjaid ootama. Teisipäev ja neljapäev on Pärnus ja Paikusel OTT-päevad, mil otse tootjalt tarbijale koostöövõrgustik toimib kodukandi saadustest lugupidavatele tarbijatele käe-jala juures.
“Super, et talupidajatel on selline ettevõtmine,” rõõmustas Marju, ostes OTT-kaupa inimesele, kes ise välja tulla ei saa. “See on ju ikka kohapeal kasvatatud ja valmistatud kraam, tootjad teenivad raha sellega ja toetame ostjatena põllumajandust ning oma maakonda kõigepealt.”
Valik ulatub Rummu talu värskest vahtramahlast Mändla talu meeni, Paluka talu kartulist Kapteni talu kohafileeni. Sinna vahele Riina Luige hoidised, Kivisaare veski jahust Leivaka pagariäris valmistatud leivad, Mätiku talumeierei joogijogurt.