Pärnu politsei kaalub helkurspreiga piserdamist

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurpihusti ei asenda siiski tavalist helkurit ja on lisavahend, et teha end nähtavaks.
Helkurpihusti ei asenda siiski tavalist helkurit ja on lisavahend, et teha end nähtavaks. Foto: Kaspar Pokk

Ida prefektuuris on kasutusel helkurspreid, millega korrakaitsjad inimese nõusolekul ta helkuri puudumisel üle pihustavad, Lääne prefektuur ei kavatse spreid esialgu kasutusele võtta, kuid kaalub seda tulevikus.

Ida prefektuuri ennetustöö koordinaatori Kirsti Hindreuse sõnutsi on selline abivahend praegu kasutusel ainult Ida prefektuuris ehk Ida- ja Lääne-Virumaal. “See on olemas enamikus patrullautodest ja politseinikud saavad seda kasutada, et pimedal ajal inimene autojuhtidele nähtavaks muuta,” selgitas Hindreus ja täpsustas, et vahendit pihustatakse rõivastele ainult inimese loal. Pesus tuleb sprei maha ega riku riideid.

Politsei on aastatega elanikele jaganud lugematul arvul helkureid, kuid igal aastal kohtab tänavatel neid, kel helendavat ripatsit küljes pole. “Paljud ütlevad vabanduseks, et see on kadunud või ununenud, nii otsustasime proovida uut lahendust,” rääkis Hindreus.

Siiski ei asenda sprei tavalist helkurit, kuid on lisaabivahend, tegemaks end nähtavaks. “Vaja pole suurt kogust spreid, piisab, kui seda lasta veidi näiteks pükstele põlve kõrgusele,” märkis Hindreus.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki väitel kaalutakse helkursprei kasutusele võtmist Lääne prefektuuriski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles