375 toitu ootavat suud ehk Kuidas töötab haigemaja köök

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pärnu haigla suurköök maja all, kulpi keerutab dieetkokk Tiiu Aluste.
Pärnu haigla suurköök maja all, kulpi keerutab dieetkokk Tiiu Aluste. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu haigla toitlustusosakonna juhataja Leida Koor on nagu sümfooniaorkestri dirigent, kelle juhatusel tuleb pillidest õige hääl välja, sest patsiente toitlustab kümme kokka, pagar, seitse abitöölist, tehnoloog ja 18 toidujagajat.

Teenindavaid osakondi on Ristiku tänavas 16, kuid kokad väljastavad eineid veel Ravi tänava kuude osakonda. Selles suures koosluses teab igaüks kohustusi ega jäta midagi kahe silma vahele, sest klientuur jaguneb ravi eripära järgi. Trauma, ortopeedia, naised, lapsed, sünnitus, kirurgia, nakkus, sise, psühhiaatria – nii on kirjutatud steriilses köögiosas sooje­nevate termokärude küljele. Nende kärudega viivad osakonna toidujagajad road kohale ja serveerivad patsientidele.

“Täna on sööjaid koos Ravi tänava hooldushaiglaga 375,” silub Koor laual lahti pika tabeli.

Tagasi üles