Korteriühistu jääb kassikarja pidaja vastu võimetuks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid.
Kassid. Foto: Ants Liigus

Oma korteris kümneid kasse pidava naisega aastaid sõdinud Pärnu korteriühistu on sunnitud tõdema, et naist kontrollimas käinud ametnikke on huvitanud vaid kasside olukord ning paistab, et kassipidajaga haisvat koridori jagavatel naabritel tuleb lihtsalt olukorraga leppida.

Side 9 kortermaja asub heas rajoonis, randa jõuab sealt viie minutiga. Majaelanikele aga teeb meelehärmi oma korteris rohkem kuii kahtkümmet kassi pidav naine, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Omal ajal viis Pärnu munitsipaalpolitsei naise 15 kassi loomade varjupaika, jättes alles vaid paar looma. Nüüd on kiisusid taas üle 20, 82aastane Niina aga ei lase end segada ei kohutavast haisust, mis korterist koridori tulvab, ega ka korteriühistu põhikirjast, mis keelab loomapidamise naabritega kooskõlastamata.

"See hais tuleb koridori, koridoris midagi hingata ei ole. Siis hakkavad inimesed talvel aknaid lahti hoidma, tekib tõmbetuul, siis on korterid külmad. /.../ Juriidiliselt on kõik korrektne, sest kassidele on olemas kõik kaitseseadused, aga inimese kaitseks ei ole meil ühtegi seadust," tõdes KÜ Side 9 juhatuse esimees Ants Vesilo.

Linnavalitsuse avalike suhete juht Maria Murakas-Ollo tõdes, et paraku ongi tegemist ühistu probleemiga. Pärnu politseiosakonna juht Mehis Mets ütles, et probleemid koduloomadega tuleb lahendada omavalitsusel, politsei tuleb appi, kui selleks peaks vajadus olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles