Täiskasvanud õppijaid saab esitada tunnustuskonkursile

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Aasta õppija tiitlile saavad kandideerida need, kes on jätkanud täisealisena katkenud haridusteed, osalenud täienduskursustel või omandanud uue eriala ja seeläbi muutnud oma elu.
Aasta õppija tiitlile saavad kandideerida need, kes on jätkanud täisealisena katkenud haridusteed, osalenud täienduskursustel või omandanud uue eriala ja seeläbi muutnud oma elu. Foto: Urmas Luik

Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsioon Andras (ETKAA) koos haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutab välja täiskasvanud õppijate tunnustuskonkursi, mis toimub tänavu kahes kategoorias: aasta õppija ning meie linna või valla õpitegu.

“Täiskasvanuna uute teadmiste ja oskuste omandamine on tänapäeval paljude inimeste töö- ja eraelu lahutamatu osa,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi täiskasvanuhariduse osakonna juhataja Terje Haidak. “Õppimine aitab kaasa nii tööedukusele kui eluga rahulolule. Meil on hea meel neid täiskasvanuid esile tõsta ja tunnustada.”

ETKAA koordinaator Monica Marfeldt kutsus üles märkama ja kandidaate esitama. “Tunnustuse saanud õppijate lood ja õpiteod on paljudele inimestele julgustus ja innustus, et jätkata poolelijäänud õpinguid või alustada uue eriala omandamist,” sõnas Marfeldt. “Täiskasvanuna uuesti õppima asumine nõuab sisemist motivatsiooni ja julgust ning on suur katsumus.”

Aasta õppija tiitlile saavad kandideerida need, kes on jätkanud täisealisena katkenud haridusteed, osalenud täienduskursustel või omandanud uue eriala ning seeläbi muutnud oma elu.

Sel aastal tunnustatakse õpitegusid, mis aitavad inimestel saada õppimisest häid kogemusi, uusi teadmisi ja oskusi. Meie valla või linna õpiteo kategooriasse sobivad kogukondlikud õppimist edendavad ja toetavad teod ning mis aktiivsete kogukonna liikmete toel teoks saavad.

Kandidaate saab esitada 10. juunini ETKAA veebilehel. Täiskasvanud õppijate ja õpitegude tunnustamine on üks osa sügisel toimuvast traditsioonilisest täiskasvanud õppija nädalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles