Viimane võimalus Euroopa Parlamendi valimistel eelhääletada

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärast tänast saab oma hääle anda pühapäeval elukohajärgses valimisjaoskonnas.
Pärast tänast saab oma hääle anda pühapäeval elukohajärgses valimisjaoskonnas. Foto: Margus Ansu

Täna kella 18ni saab veel anda Euroopa Parlamendi valimistel oma e-hääle. Sedeliga eelhääletamine lõpeb täna kell 20.

Eile kella 20ks oli Euroopa Parlamendi valimistel hääle andnud 165 123 valijat ehk 18,7 protsenti nende üldarvust. Elektroonselt oli hääletanud 116 805, jaoskondades 48 318 inimest.

Viis aastat tagasi toimunud Euroopa Parlamendi valimistel oli samaks ajaks jaoskondades hääletanud 45 427 inimest ja e-hääletanuid oli kella 20ks 74 326.  Kokku oli otsuse langetanud 13,3 protsenti valijatest. Paari kuu eest toimunud riigikogu valimistel oli kuuenda eelhääletamispäeva õhtuks valiku teinud 258 665 valijat ehk 29,4 protsenti valijate üldarvust.

Kõikides jaoskondades on võimalik eelhääletada veel täna kella 20ni. Igas omavalitsuses on vähemalt üks jaoskond, mis korraldab ka väljaspool elukohta hääletamist. Jaoskondade kohta leiab lisainfot kaardirakendusest valimised.rahvastikuregister.ee. Valima minnes tuleb kaasa võtta isikut tõendav fotoga dokument, näiteks ID-kaart, pass või juhiluba. Valijakaarti ei pea kaasa võtma.

Euroopa Parlamendi valimistel saavad hääletada Eesti kodanikud ning siin alaliselt elavad ja hääletamiseks soovi avaldanud teiste Euroopa Liidu riikide kodanikud. Kogu Eesti on üks ringkond, nii et valida saab kõigi 66 kandidaadi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles