Tubli jalakäija sai tunnustuse

Karl Hütt
, reporter
Copy
Eile jälgisid kaks Tartu ülikooli Pärnu kolledži üliõpilast, kuidas käituvad jalakäijad, kui sõidukid neile teed annavad.
Eile jälgisid kaks Tartu ülikooli Pärnu kolledži üliõpilast, kuidas käituvad jalakäijad, kui sõidukid neile teed annavad. Foto: Urmas Luik

Eile pärast kella 18 jälgisid Tartu ülikooli Pärnu kolledži üliõpilased Ave Vähi ja Mare Kurvits Pärnus ringi sõites ja vöötraja ees seisvatele teeületajatele viisakalt teed andes nende käitumist selles olukorras: kas mõni jalakäija pöörab tähelepanu peatunud sõidukilegi?

Aktsiooni eestvedaja Valter Parve sõnade kohaselt ei tõstnud esimesed kuus täiskasvanud teeületajat pilkugi autojuhi poole, tänamise moodi käeviibutusest või naeratusest rääkimata. Üks noor daam oli aga väga kinni oma nutiseadmes.

Nikolai ja Lõuna tänava ristmikul oli Parve sõnutsi rõõm näha, kuidas pisipojaga teed ületav Mario Sibul lapsele head eeskuju andis ja peatunud autos olijatele käega tervituseks viipas.

“Ajasime pärast temaga juttu, sedasorti käitumine on talle nii omaseks saanud, et toimub peaaegu automaatselt,” rääkis Parve ja lisas, et preemiaks sai viisakas jalakäija valida aktsiooni heaks annetatud raamatute hulgast oma lemmiku.

1998. aastast toimuv autojuhtide liiklusviisakust toetav aktsioon “Austa nõrgemat” on viimastel aastatel keskendunud jalakäijate rollile oma elu ja tervise hoidmisel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles