Rulluisutajad uisutavad eeloleval ööl Tallinnast Pärnusse

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Rulluisutajad sõidavad eeloleval ööl Tallinnast Pärnusse.
Rulluisutajad sõidavad eeloleval ööl Tallinnast Pärnusse. Foto: Meelis Lokk

Laupäeva öösel vastu pühapäeva sõidab kümmekond kogenud rulluisutajat mööda öiseid maanteid Tallinnast Pärnusse. Teekonna kogupikkuseks saab 115 kilomeetrit ja kohale peaksid nad jõudma kella 7 ajal hommikul.

Öösõidu eestvedaja Tõnis Paalme lubab end taaskord proovile panna ja läbib kogu vahemaa, uisutades selg ees. Tõnis valmistub selg ees sõites rulluisumaratoni maailmarekordi löömiseks septembris Berliini maratonil. Sama seltskond on varasematel aastatel võtnud ette sõite Pärnusse, Haapsallu ja Rakverre.

“Sel korral tahame ühendada rulluisutamisest saadud elamuse Pärnu teada-tuntud veemõnudega. ALOHA surfiklubi tervitab meid hommikusöögiga ja proovime SUP-laudadega päikesetõusu surfata,” kirjeldab Paalme.

Pärnus ootab seltskonda Tervise sauna- ja veekeskus, kus osalejad saavad pikast sõidust taastuda. “Selline lõõgastav saunasessioon kulub uisutajatele kindlasti ära,” ütleb Paalme.

Liituma on oodatud kõik huvilised, kes tunnevad, et suudavad 115kilomeetrisele distantsile vastu pidada. Osalejate arv on piiratud: kaasa saab võtta kuni 20 uisutajat, sest kõige olulisem on ohutus. Ohutuse tagamiseks peab suutma igaüht sõidu ajal jälgida ja hoidma sõitjaid ühes grupis, mitte laskma neil laiali valguda.

Paalme rõhutab, et keegi ei hindaks oma võimeid üle. „Kuna sõit on füüsiliselt raske ja väsitav, siis soovitame rangelt osalema tulla vaid kogenud rulluisutajatel, kes distantsi edukalt läbida suudavad,“ sõnab Paalme. Kohustuslik on kanda kiivrit ja helkurvesti, viimase võib saada ka korraldajatelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles