Pärnumaa hobitegija käsitöövein sai esikoha

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Tänavuseks parimaks hobitegija veiniks tunnistati Pärnumaalt pärit Airi Elbi (keskel) mustsõstra-õunavein.
Tänavuseks parimaks hobitegija veiniks tunnistati Pärnumaalt pärit Airi Elbi (keskel) mustsõstra-õunavein. Foto: Arno Mikkor

Üheksandat korda toimunud käsitööveini ja -siidri konkurss meelitas tänavu võistlustulle 108 erineva joogi pruulijad. Finalistide sekka pääses ka Pärnumaalt pärit Airi Elb, kelle mustsõstra-õunavein kuulutati esikoha vääriliseks.

Käsitööveini ja -siidri konkursi korraldaja, Valgejõe veinivilla perenaine ja Eesti väikepruulijate liidu juhatuse liige Tiina Kuuler tõi välja, et tänavu oli finalistide seas kõige enam sõstraveine. “Samas pole see üllatav, sest mustsõstrasaak oli mullu väga hea,” märkis ta. “Finaalis oli traditsiooniliselt palju ka õunaveine, samas rabarberit oli võistlustööde hulgas üllatavalt vähe,” kirjeldas Kuuler.

Kuuler selgitas, et veine ja siidreid hinnati viiepallisüsteemis. “Tänavuse konkursi teeb erakordseks see, et kunagi varem pole võistlustööd nii palju punkte saanud,” märkis Kuuler.

“Hea meel on sellegi üle, et võistlema saadetakse veine, mis on jõudnud juba pisut keldris seista ja areneda. Nii näiteks olid kaks õunaveini aastast 2012, kolm veini aastast 2016 ja kaks veini aastast 2017,” märkis Kuuler.

Tänavuseks parimaks hobitegija veiniks tunnistati Pärnumaalt pärit Airi Elbi mustsõstra-õunavein, mis pääses finaali ainsa Pärnumaa võistlustööna. Võiduveini autorit premeeriti veinitundja baaskursusega Eesti sommeljeede erakoolilt.

Enim saadeti konkursile õunaveine.
Enim saadeti konkursile õunaveine. Foto: Arno Mikkor

Ühtekokku võttis tänavusel konkursil omavahel mõõtu 108 võistlusjooki 47 hobitegijalt. Kõige enam (24) saadeti konkursile õunaveine. Samuti oli palju metsmarjadega (18), vaarikate-maasikatega (17) ja eri värvi sõstardega jooke (17). 12 joogis oli kasutatud luuvilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles