Tuuliste ilmadega tekitavad rannavalvuritele tööd lohesurfarid

BNS
Copy
Juuli tuulisemad ilmad on randadesse toonud aga rohkem lohesurfareid, kes kas oskamatusest, edevusest või pahatahtlikkusest kipuvad vahel poidega piiritletud suplusalale.
Juuli tuulisemad ilmad on randadesse toonud aga rohkem lohesurfareid, kes kas oskamatusest, edevusest või pahatahtlikkusest kipuvad vahel poidega piiritletud suplusalale. Foto: Urmas Luik

Juulis on jahedamate ja tuuliste suveilmade tõttu rannakülastajaid võrreldes juuniga tunduvalt vähem, küll aga tekitavad rannavalvuritele tööd lohesurfarid.

“Jahedamad ilmad on rannavalvurite tööpäevadesse pisut leevendust toonud, aga mitte märkimisväärselt palju,” rääkis G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja BNSile.

Juuli tuulisemad ilmad on kohale toonud aga rohkem lohesurfareid, kes kas oskamatusest, edevusest või pahatahtlikkusest kipuvad vahel poidega piiritletud suplusalale. Sedasi seatakse ohtu suplejad, sest lohesurfari ja ujuja kokkupõrge lõpeb teatavasti ujuja kahjuks.

Neid ohte kahjuks osa lohesurfareid tunnistada ei taha ja rannavalvuritel on vahel tükk tegemist, et neid korrale kutsuda. Reegleid rikkuvad surfarid arvavad ekslikult, et märkavad vees ujujaid ja suudavad neist mööda manööverdada. Paraku ei ole vees olevat inimest sugugi lihtne näha ja algajad lohesurfarid ei saa lohe taltsutamisega hästi hakkama.

“Oleme väga tänulikud surfiklubidele, mis on nähtavatesse kohtadesse paigutanud selged juhised, kus tohib surfata. Samuti kõikidele surfaritele, kes nendest reeglitest kinni peavad ja ujujate ohutusele mõtlevad,” ütles Raja.

Jahedamate ilmadega satub plaažile palju koeraomanikke, kes tahavad koos lemmikloomaga suplema minna. Paraku ei luba heakorraeeskirjad lemmikuga randa tulla ja seetõttu suunavad rannavalvurid loomaga tulnud inimesed sealt ära ning soovitavad kasutada rannaala, mis jääb väljapoole ametlikku suplusranda.

“Näiteks Pärnu linn on kodulehel märkinud kohad, kus Pärnu rannas võib lemmikloomaga randa minna,” märkis kommunikatsioonijuht. “Õnneks on rannajoont ja veekogusid Eestis palju ning sedasi mahuvad eraldi rannaaladele ära nii koerad kui inimesed.”

Endiselt tuleb inimestele tihti meelde tuletada, et klaastaaraga ei tohi rannas viibida. Sellest juuakse valdavalt alkoholi, mille tarbimine avalikus ruumis on samuti keelatud. “G4Si valvatavates randades pole juulis õnneks tõsisemaid vahejuhtumeid purjus ujujatega olnud, küll aga on rannavalvurid pidanud endiselt inimestele tihti meelde tuletama, et rand ei ole alkoholi tarvitamiseks sobilik koht,” rääkis Raja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles