Rannas teeb uksed lahti kaugtöökontor 

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Välikontori koha valikul pole piire.
Välikontori koha valikul pole piire. Foto: Karoliine Aus

Telekommunikatsioonifirma Elisa kutsub homme töötama ajutises välikontoris Pärnus Sunseti terrassil.

Kõigil huvilistel on võimalus tööd teha värskes õhus nüüdisaegses välikontoris, mis avatakse suvepealinnas Sunseti terrassil ja on külastajatele tasuta.

Välikontor on tavapärase kontori vabaõhuversioon, et veeta tööpäev rutiinsest keskkonnas eemal ja nautida suve.

Elisa personalijuhi Kaija Teemägi sõnutsi töötab nende avalik välikontor esimest korda pealinnast väljaspool.

„Mis oleks parem kui töötada rannas,” rääkis Teemägi. “Ilmselt on paljud unistanud sellest, et saaks tööd teha mere ääres, lainete loksumise taustal. Reedel on see täiesti võimalik, kui Sunseti terrassile üles seatud pop-up-kontoris on olemas kõik tööks vajalik: tasuta kiire ja turvaline mobiilne internet, istumiskohad, päikesevari, nutiseadmete laadimiskohad ja värske kohv.“ Teemägi lisas, et oodatud on kõik suvepealinlased, võib tulla üksi või kogu tiimiga, pidada kliendikoosolekut või korraldada ajurünnaku. „See on hea võimalus veeta asjalik tööpäev Pärnus ja hiljem suvepealinna restorane-kohvikuid ja üritusi nautida. Töö on õhtuks tehtud ja ummikus istumise asemel võib nädalavahetus alata,” märkis ta. Rõhutades, et kindlasti ei ole kaugtöökontor vaba reede kalendris, ja kutsus üles kõiki veetma produktiivset ja asjalikku tööpäeva.

Pärnakas Marleen Saat on tööd teinud nii Pärnu kodunt kui Barcelona kohvikutest. Värbajana Talent Millis leiba teeniv naine tõi kaugtöö eelisena esile paindlikkuse. Nii on Saat saanud tööd teha kohvikus, kui laps samal ajal pargis mängis. Sülearvuti ja telefoni abil saab videokoosolekuid ja intervjuusid tänapäeva tehniliste lahenduste abil lihtsalt korraldada kõikjal, kuhu internett läbi õhu ulatub. “Välitöö sobib neile, kel enesedistsipliiniga probleeme pole, kodutööde tõttu ei saa ametikohustusi unarusse jätta,” tõdes Saat.

Halva ilmaga toimib õuekontor Sunseti tuule ja vihma eest kaitstud siseterrassil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles