Volikogu kinnitas ametisse uue abilinnapea

Pärnu Postimees
Copy
Varje Tipp.
Varje Tipp. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavolikogu nimetas ametisse abilinnapea Varje Tipu, kelle töövaldkonda kuuluvad haridus, sotsiaalhoolekanne, noorsootöö, lastekaitse, kultuur, sport, teadus, suhted usuorganisatsioonide ja kirikutega, mitte-eestlaste integratsioon, tervishoid ja narkomaaniaennetus.

Kuni 16. septembrini vastutas samade valdkondade eest Marko Šorin, kes asus tööle riigikogus. Koalitsioonilepingu järgi kuulub abilinnapea koht Keskerakonnale, mis esitas abilinnapea kandidaadiks Varje Tipu.

Tipp on 15 aastat töötanud Pärnumaa kutsehariduskeskuses, viimased kümme aastat arendusosakonda juhtides. Ta on lõpetanud Tallinna pedagoogilise instituudi kehalise kasvatuse eriala ja omandanud kasvatusteaduste pedagoogikamagistri kraadi Tallinna pedagoogikaülikoolis.

Tipp on olnud tunnustatud õpetajate koolitaja, digivaldkonna arendaja, ekspert Tiigrihüppe sihtasutuses ja hariduse infotehnoloogia sihtasutuses. 2013. aastast on ta olnud Eesti kõrg- ja kutsehariduse kvaliteediagentuuri õppe- ja kasvatustöö hindamisekspert ja hindamiskomisjoni esimees õppekavarühmade akrediteerimisel.

Tipp on Eesti haridustehnoloogide liidu asutaja ja juhatuse liige, Eesti kutsehariduse edendamise ühingu liige ja SA Pärnu Haigla nõukogu liige. Ta on kümme aastat kuulunud haridus- ja kultuurikomisjoni, viimased kaks aastat olnud komisjoni esimees.

Vastset abilinnapead on 2002. aastal tunnustatud Pärnu aasta õpetaja, 2003. aastal aasta Tiigrihüppe koolitaja, 2006. aastal Tiigri tegija ja 2015. aastal Pärnu maakonna aasta haridusjuhi tiitliga. Haridus- ja teadusministeerium ning Pärnu linnavalitsus on andnud talle mitu tänukirja.

„Abilinnapea Marko Šorin on teinud tugevat tööd ja mul on rõõm, ent ka suur vastutus jätkata tema algatuste ja koalitsioonileppes kokkulepituga. Pikaaegse haridustöötajana ja linna haridus- ja kultuurikomisjoni esimehena tunnen valdkonda põhjalikult ja tean hästi eesootavaid raskusi. Olen põline pärnakas ja kavatsen edaspidigi igati oma kodulinna hea käekäigu eest seista,” rääkis Tipp, kes abilinnapeana alustab tööd homsest, 27. septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles